Områdets detaljplan

Det har kommit frågor om hur Helsingborgs plan är för vårt område, så här följer lite information från gällande detaljplan.

Vad är en detaljplan

En detaljplan bestämmer hur mark och vatten inom planens område får eller ska användas. Detaljplanen är juridiskt bindande och beslutas av kommunen.

Detaljplanen beskriver planerna för vårt område, samt innehåller gjorda utredningar avseende trafik, buller, miljö, vatten, rekreation m.m.

Mer om vad en detaljplan är, samt självaste detaljplanen, kan man läsa på helsingborg.se (se länkar längre ner).

De obebyggda tomterna

I detaljplanen står det "I planområdets västra del medges förskoleverksamhet. Lokalisering av förskola bedöms vara lämplig i denna del då tillgängligheten till Norra Kvistoftavägen och den övriga orten är god.", dock säger den inte om någonting är bestämt angående detta.

I övrigt har vi inte sett några officiella beslut om huruvida det kommer byggas en förskola eller om det blir hustomter på den ytan. Som det ser ut i detaljplanen så är det uppdelat i 5 tomter (se bild).

Gator och biltrafik

Gatorna utanför våra hus, Murkelgatan och Kantarellgatan, ska enligt detaljplanen bli gårdsgator som i en förlängning också kan förses med trädplanteringar. Övriga gator ska bli lokalgator med trafiksäkerhetshöjande åtgärder vid korsning med gårdsgatorna samt vid gång/cykel-väg vid parkstråket.

Enligt detaljplanen så föreslås föreslås lokalgatorna utformas med en körbana på 5,5 m och trottoar på den ena sidan av gatan med en bredd av 1,8 m. Totalt är lokalgatans sektion 7, 3 m. Gångfartsgatorna föreslås få en 6,0 m bred gatusektion.

Länkar

Vad är en detaljplan?

https://helsingborg.se/trafik-och-stadsplanering/planering-och-utveckling/detaljplanering/det-har-ar-en-detaljplan/

Gällande detaljplaner för Helsingborg

https://helsingborg.se/trafik-och-stadsplanering/planering-och-utveckling/detaljplanering/gallande-detaljplaner

Gällande detaljplan för vårt område (vid skrivande stund)

https://apps.icatserver.com/hbg/index.php?type=text&term=detaljplan%201283K-17290